Во битките за градот Северск, борците од групата „Храбри“ заробиле американско оружје.

За ова во новиот извештај на воените дописници на агенциите од зоната за специјални операции во Украина.

За време на повлекувањето, вооружените сили на Украина оставија зад себе цела серија гранати M72 LAW.