Вучич се закани со напад на Косово „АКО СЕ ПРОБАТЕ НЕШТО, ЌЕ ВИДИТЕ РАЗЛИЧНА СРБИЈА ОД ОВАА ДЕНЕС“ Вучиќ испрати ЈАСНО предупредување

268

ПРЕТСЕДАТЕЛОТ на Србија, Александар Вучиќ, упати јасна порака до сите во Дневник на РТС.



-Јас никого не организирав, народот сам се организира. Цела ноќ и половина ден се борев со раководството на Србите од Косово и Метохија да ги отстранат барикадите, народот не сакаше да ги отстрани, народот беше подготвен да се спротивстави . Направив се што можев за да го задржам мирот. Вака се зборува во дел од српските медиуми. Горд сум на единството што го имаме со нашиот народ со КиМ. Србија ништо не направи, не помина 10 години во работата на ЗСО, а ние ништо не направивме. И повторно сме наша вина. Ако треба да одам на 18 ќе одам, дали мислам дека нешто може да се постигне, не можам. Како што кажав, ќе победиме – рече Вучиќ и додаде:

– Ќе повторам тоа што никому не му се допаѓа. Ниту сум Милошевиќ, ниту Тадиќ, никогаш не сум научил да губам, никому не сум се заканил, ниту еден грд збор не сум изговорил, ништо не сме направиле. Ако продолжите на овој начин, ако се обидете да направите нешто од Србија што сте го правеле во минатото, ќе се соочите со друга Србија и со друг одговор – рече Вучиќ.

Можеби ќе ти се допаѓа
My Blog