Голема војна се спрема на балканот! „СРБИЈА ИНТЕНЗИВНО ГИ ЗАЈАКНУВА ВОЕНИ СИЛИ“ Хрватите гневни: Вучиќ покажува оружје од Кина и Русија, а купува на Запад (ВИДЕО)

386
Хрватите љубоморни на српското оружје!

Репортажа од изложбата на воена опрема „Штит 2022“ која денеска се одржа на воениот аеродром „Полковник – пилот Миленко Павловиќ“ во Батајница, денеска во информативна емисија беше пренесена на хрватската РТЛ.

Судејќи според прилогот на Хрватската телевизија, на Хрватите не им се допаднала силата на српската војска, која денеска беше прикажана во Батајница: 

– Иако сака да влезе во ЕУ, Србија се вооружува со руско и кинеско оружје! Србија во последните 3 години интензивно ја засилува воената сила! Купува и француски „рафали“ и британски „тајфуни“!“ – наведуваат говорниците на хрватската РТЛ во најавата на написот од „Шилд 2022“. 

Можеби ќе ти се допаѓа
My Blog