МАКЕДОНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ ВО САД ВО 1938 ГОДИНА ЗАБРАНИЛЕ ПОСТАВУВАЊЕ НА БУГАРСКО ЗНАМЕ НА ЦРКВА

Македонците од Македонската политичка организација (МПО) одбиваат да дозволат бугарско знаме во црквата во Торонто. Градоначалникот на Торонто срдечно ја пофали оваа акција – 11 мај 1938 година
Можно е да е слика од одрезок од билет и текст
Македонците од Македонската политичка организација (МПО) одбиваат да дозволат бугарско знаме во црквата во Торонто. Градоначалникот на Торонто срдечно ја пофали оваа акција – 11 мај 1938 година
ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа