РУСКИ НАУЧНИК ОД МОСКОВСКИОТ УНИВЕРЗИТЕТ ГИ ЗАШЛАКА БУГАРИТЕ! ПЕСНИТЕ НА МИЛАДОНОВИ И ЖИНЗИФОВ СЕ МАКЕДОНСКИ

од 1️⃣8️⃣9️⃣3️⃣ год. во која авторот недвосмислено истакнува дека песните собрани на Верковиќ , Миладинови и Жинзифов се песни испеани од Македонци , и дека истите се “македонски песни“ .
_______________________________________________________________________
📌 – “ Благодарение на учеството во збирката песни главно од Македонците, самите браќа и Жинифов, одделот за македонски песни, секако, беше побогат. “
🇷🇺 – “ Благодаря участію въ собиранія пѣсенъ главнымъ об- разомъ македонцевъ, самихъ братьевъ и Жинзифова, отдѣлъ македонскихъ пѣсенъ былъ представленъ, разумѣется, богаче. “
📖 – ЭТНОГРАФИЧЕСКОЕ ОБОЗРЪНІЕ.
Изданіе Этнографическаго Отдѣла
ИМПЕРАТОРСКАГО Общества Любителей Естествознанія, Антропологіи и Этнографій. / 1893 г.
Сите реакции:

Marjan Trajkovski, Zvonko Yarchevski и 40 други

ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа