Скок на бројот на заразени со СОВИД-19 во Грција. Властите ги враќаат маските во затворен простор. Оваа мерка сè уште се препорачува.

Здравствените власти признаваат дека ги загрижува и ниската стапка на вакцинација. Се зголемува и бројот на примени во болниците заразени со вирусот, објави Нова ТВ. 

 

Во последните 24 часа кај нашиот јужен сосед се регистрирани 230 нови случаи. Пријавено е дека и туристите и локалните жители ги следат правилата за маска и социјално дистанцирање