Во 1905 во Бугарија во списанието Вардар се пишувало на Македонски

97
Ако не постоел македонски јазик пред 1944 година, тогаш зошто во 1905 година во Бугарија пишувале за ‘македонски јазик’, а не за ‘македонски дијалект’?

 ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Пристапете директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа

Please disable your adblocker or whitelist this site!