Пронајден запис од Александар Македонски напишан на старомакедонски коине јазик на камена плоча која се наоѓа во музеј во Лондон

Нема опис за фотографијата.

Посвета од самиот Александар Велики напишана на камена плоча
 330 п.н.е. од Приена, Мала Азија.
Британски музеј, Лондон.
ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа