Никој не сака да разговара со некој чиј здив мириса. Не случајно кога јадеме лук или кромид брзаме да ги измиеме забите или бараме гума за џвакање за да ја отстраниме лошата миризба.

 

И додека ефектот на храната на крајот исчезнува и лошиот мирис исчезнува, јас имам состојби на болест чиј симптом е токму тоа. 

Еве на која опасна болест е симптом овој проблем, прочитајте на најкорисниот здравствен сајт Здраве.то.