ОВА Е ЧОВЕКОТ ШТО ЌЕ ЈА СПАСИ МАКЕДОНИЈА ОД БАНДИТЕ! МАКЕДОНСКИОТ ЧЕ ГЕВАРА ГИ ПОШЉАКА КОМАНДАНТИТЕ ДУИ

Комисијата за спречување и заштита од дискриминација (КСЗД) утврди дека претседателот на Собранието – Талат Џафери извршил ДИРЕКТНА ДИСКРИМИНАЦИЈА врз проф. Димитар Апасиев, во својство на иницијатор на граѓанска иницијатива на државно ниво за собирање потписи за распишување дополнителен референдум за собраниските заклучоци од т.н. „Француски предлог“.
Комисијата смета дека подносителот Апасиев бил ограничен во остварување на своето политичко право, односно со него се постапувало понеповолно во однос на други лица кои се јавуваат во исто својство, како подносители на граѓански иницијативи.

Комисијата за спречување и заштита од дискриминација (КСЗД) утврди дека претседателот на Собранието – Талат Џафери извршил ДИРЕКТНА ДИСКРИМИНАЦИЈА врз проф. Димитар Апасиев, во својство на иницијатор на граѓанска иницијатива на државно ниво за собирање потписи за распишување дополнителен референдум за собраниските заклучоци од т.н. „Француски предлог“.
Комисијата смета дека подносителот Апасиев бил ограничен во остварување на своето политичко право, односно со него се постапувало понеповолно во однос на други лица кои се јавуваат во исто својство, како подносители на граѓански иницијативи.
ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа