Веднаш по смртта на британската кралица Елизабета Втора, нејзиниот најстар син ја смени титулата принц и стана крал Чарлс III. Веднаш потоа започна тајната операција „Златна топка“ . Таа детално открива што ќе се случи до неговото крунисување.

Кралот Чарлс III ќе биде крунисан на 6 мај во Вестминстерската опатија заедно со кралицата. Jenata.blitz.bg потсетува дека веќе стана јасно што ќе се случи со круната што новиот монарх ќе ја стави на главата .

 

Пред неколку дена се појави доста вознемирувачка вест , повторно поврзана со една од симболичните круни – онаа што треба да ја носи Камила .

Сега, сепак, излезе на виделина еден крајно неочекуван и љубопитен детал поврзан со крунисувањето на Чарлс III. Новиот крал е основата.