СПОРЕД ТУРСКАТА АРХИВА ЈАНЕ САНДАНСКИ ГО ПРЕДАЛ ГОЦЕ?

КОЈ БЪЛГАРИН ГО ПРЕДАДЕ Гоце Делчев ЗА ДА БИДЕ УБИЕН ОД ТУРСКИОТ АСКЕР?!
СПОРЕД ТУРСКАТА АРХИВА ТОА Е ЈАНЕ САНДАНСКИ!!!
Без разлика на се, Гоце е предаден од Јани Сандански.
Тоа и не е веќе никаква тајна…….. Нашите историчари имаат пристап до архивите нa турските разузнавачки служби……а ликвидацијата на Гоце Делчев е детално опишана и архивирана………
Е сега……па не само што на сила е вметнат Јани Сандански во химната……..а изфрлен е Никола Карев…….туку направен е најголем херој во Македонија!?!?!?!?
Оние што не знаат ништо за МАКЕДОНСКАТА ОРГАНИЗАЦИЈА…….Гоце Делчев има функција на ГЛАВЕН ИНСПЕКТОР на воружените одреди на МАКЕДОНСКАТА ОРГАНИЗАЦИЈА……..или комитските чети…….со задача да организира и спроведува разни програми … исто така и да решава спорови…….суди предавници … со мала асистенција на Андон Ќосето и слични како него “извршители“.
Јани Сандански проневерил дел од парите за откуп за Мис Стон……….да се украде од народното…..До денешен ден традиционален мерак невиден………
Затоа следела ИНСПЕКЦИЈА на целиот Серски Револуционерен Реон…….каде Јани Сандански беше надлежен Војвода…….КАКО ОВИЕ ДЕНШНИТЕ ВОЈВОДИ НА БАТЕРИИ……БИЗНИС ВОЈВОДИ НА БАТЕРИИ……..
Јани дознал за целта на инспекцијата…….па превзел соодветни мерки да не дојде до контакт со Ќосето………
Просто го предава Гоце Делчев на Турците……….
Војводите од висок ранг на МАКЕДОНСКАТА ОРГАНИЗАЦИЈА биле обезбедувани на мошне специфичен начин……….
Се следеле активностите на турските воени единици во регионите…….па ако една единица излегувала на теренот……. веднаш се испраќале информации за бројноста……… вооружувањето……задачата … си имало начин се да се дознае … ако фурната од која се снабдувала армиската единица добие нарачка да се испече леб за 200 души за 5 дена…… тоа значи дека една чета од 200 души ќе има акција на теренот………која би траела една седмица ……….
Гоце Делчев е фатен на спиење……селото опколено…….а Гоце нема информација за опколувањето?!!?!??!
Значи структурите на Јани Сандански не си ја завршиле работата……..секако не случајно……….
Потоа…….Јани Сандански за време на Илинденското Востание си ги лади ташаците во врвот на Пирин Планина……иако кај нас се споменува помала акција……измислена од моќното влашко лоби………
Но кога западните тајни служби ја припремаат таканаречената “младотурска револуција“…….со која треба да НЕ СЕ ДОЗВОЛИ примената на одредбите од Член 23 од Решенијата од Берлинскиот Конгрес од 1878 година за АВТОНОМИЈА за МАКЕДОНИЈА…….Јани Сандански зема пушка во рака и дури до Стамбол ќе оди да се бори против АВТОНОМИЈАТА за МАКЕДОНИЈА!!!
АВТОНОМИЈАТА за МАКЕДОНИЈА е решена работа……. најмногу поради инсистирањето на дипломатијата на Руската Империја……..но западните сили предводени од Велика Британија не дозволуваат основање на АВТОНОМНА МАКЕДОНИЈА………затоа што знаат дека тоа
АВТОНОМНО МАКЕДОНСКО КНЕЖЕВСТВО ќе биде руски плацдарм среде Балканот………
Затоа по невидениот притисок од страна на дипломатијата на Руската Империја по Илинденското Востание…….потпишан е Договорот од Мирцштат……. каде децидно се наведува дека веќе решената АВТОНОМИЈА за МАКЕДОНИЈА мора да се примени……….
Западните тајни служби прават безбројни напори да се спречи……..па го основаат и Врховниот Комитет во Софија….. под закрила на прозападните бугарски влади…….да се поништи влијанието на Руската Империја преку ЦЕНТРАЛНИОТ КОМИТЕТ на МАКЕДОНСКАТА ОРГАНИЗАЦИЈА……..
По “успехот“ на Јани Сандански во Стамбол…….во Пиринскиот Крај Јани добива невидени концесии од турските власти…….Планините……сечењето дрва за огрев и јаглен му се дадени на концесија……како и бањите под Пирин Планина……за крај и УПРАВНИК на затвор?!?!?!
Полека полека Јани Сандански се збогатува и здобива со голем авторитет и кај Турците……но и кај домородното македонско население………..
Сепак на подчинетиот македонски народ му се олсенува животот…….при што веќе не е малтретиран од турските …….иако и луѓето на Јани Сандански воопшто не биле нежни…….но сепак го боготворел……при што токму за Јани Сандански се испеани можеби најубавите македонски песни!………
Јани Сандански останува турски агент до крајот на животот…..а се определува за НЕЗАВИСНА МАКЕДОНИЈА дури одкако тоа ќе стане и официјална политика на Турција….. по празот на Турција во Балканските војни…..како и поразите во Либија и Арабија 1908 година.
Поради служењето на турската политика……на Јани Сандански ќе му биде изречена смртна казна од страна на сите македонски Војводи ……….
И токму поради тоа НЕМА да биде вметнат во првобитниот текст на македонската химна…….Старите Војводи сеуште биле живи …Додека до денешен ден влашкиот лоби СО ПОМОШ НА СТРАНСКИТЕ СЛУЖБИ ЈА РАСПАРЧУВА МАКЕДОНИЈА НА СИТЕ СТРАНИ……ЗА МАКЕДОНИЈА И МАКЕДОНСКИОТ ИСТОРИЈАТА Е ПРЕМНОГУ ГОРЧЛИВА ДО ДЕНЕШЕН ДЕН ОД ПРИЧИНА ДА СМЕ СЕКОГАШ ПРЕДАДЕНИ ОД ДОМАШНИТЕ ДУШМАНИ И КОДОШИ!!!
ВИСТИНСКАТА ТРАГЕДИЈА ЗА УБИСТВОТО НА Гоце Делчев
Е БОЛНА ДА Е УБИЕН ОД ЈАНЕ САНДАНСКИ …..
ФАКТИТЕ ТОА ГО КАЖУВААТ МОЛАМ

 

ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа