Силите на ПВК постигнаа успех по вчерашното ослободување на соседното село Сако и Ванцети ја презедоа контролата над Николаевка.

 

За оваа населба зад Соледар се воделе жестоки битки, вооружените сили на Украина таму ископале бунар, но биле нокаутирани при нападите на „музичарите“, пишуваат странските агенции.

 

„За време на борбите, единиците на ПВК Вагнер ја зазедоа населбата Николаевка“, известува прес-службата на основачот на ПВК Евгениј. Пригожин, цитиран од новинските агенции

Населбата се наоѓа на 5 километри северно од Соледар и 10 километри јужно од Северск, уште еден важен град под украинска контрола.

Токму во негова насока сега напредува дел од корпусот под команда на „Вагнер“, кој не е ограничен само на опкружувањето на Бахмут.