Европратеникот Џамбаски побара прекин на преговорите


Warning: Undefined array key "tag" in /home/html/mkdpress.eu/public_html/www/wp-content/themes/publisher/includes/libs/better-framework/content-injector/bf-content-inject.php on line 473

 

Европратеникот Џамбаски побара прекин на преговорите на Македонија со Европската Унија.

t

,,Барам да се прекинат процесите за почеток на преговори за членство меѓу Македонија и Европската Унија.

По обидот за убиство мотивиран само и единствено од етничка омраза кон Бугарите во Македонија, што без сомнение е нападот врз македонски Бугарин во Охрид затоа што е Бугарин, испратив последователни сигнали до Европската комисија, Европскиот парламент и Судот на Европската Европската Унија изврши огромен притисок врз Бугарија да дозволи нереформираната Македонија да преговара за членство во Унијата. Ни разговараа за европските вредности, дури и претседателот Макрон го даде својот предлог и Бугарија се согласи.

И еве го резултатот. Половина година подоцна, Бугарин од Македонија е во болница по обид за убиство. Затоа инсистирам на итна реакција од европските институции. Треба ли некој да биде убиен за да добие соодветен третман од Европската Унија против систематско кршење на човековите права

Инсистирам бугарската влада, ова веќе го побарав од официјалниот премиер, да испрати воен авион да го земе Кристијан Пендиков и неговото семејство на лекување на безбедно место во Софија.

И да не заборавиме! Извршителите и нивните поттикнувачи на српско-болшевичката пропаганда во Скопје се директно одговорни за овој напад. Но, индиректно виновни се националните предавници од „Макрон коалицијата“ , пишува Џамбаски.

Македонија со Европската Унија.

,,Барам да се прекинат процесите за почеток на преговори за членство меѓу Македонија и Европската Унија.

По обидот за убиство мотивиран само и единствено од етничка омраза кон Бугарите во Македонија, што без сомнение е нападот врз македонски Бугарин во Охрид затоа што е Бугарин, испратив последователни сигнали до Европската комисија, Европскиот парламент и Судот на Европската Европската Унија изврши огромен притисок врз Бугарија да дозволи нереформираната Македонија да преговара за членство во Унијата. Ни разговараа за европските вредности, дури и претседателот Макрон го даде својот предлог и Бугарија се согласи.

 

И еве го резултатот. Половина година подоцна, Бугарин од Македонија е во болница по обид за убиство. Затоа инсистирам на итна реакција од европските институции. Треба ли некој да биде убиен за да добие соодветен третман од Европската Унија против систематско кршење на човековите права

 

Инсистирам бугарската влада, ова веќе го побарав од официјалниот премиер, да испрати воен авион да го земе Кристијан Пендиков и неговото семејство на лекување на безбедно место во Софија.

 

И да не заборавиме! Извршителите и нивните поттикнувачи на српско-болшевичката пропаганда во Скопје се директно одговорни за овој напад. Но, индиректно виновни се националните предавници од „Макрон коалицијата“ , пишува Џамбаски 

ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа