„ГИ УБИВАМЕ КАКО СВИЊИ“ Британците откриваат „лов на предавници“ во Украина, ужасни сцени на тортура на соработници

269
Во текот на изминатите седум месеци од руската инвазија, загинаа илјадници луѓе, меѓу кои и голем број цивили.Сепак, самите Украинци учествуваа во убиството на нивните сонародници, поради „предавство на својата земја“  и помагање на војската на Владимир Путин. Сега ги чека брутална казна.

Еден таков случај е градот Балаклеја , кој беше ослободен за време на украинската контраофанзива, во која десетици локални жители беа затворени во преполни ќелии во подрумот. Војниците ги однеле во комората за мачење каде ги тепале додека не се онесвестат.

По објавувањето и откривањето на овие страшни настани, откриено е нешто уште пострашно – во тортурата им помогнале Украинците кои лично учествувале во мачењето на нивните сонародници, пишува Дејли мејл.

Поради ова, Киев сега бара 1.309 предавници и започна 450 гонења на соработници обвинети за предавство на сопствената нација .

Поради ова, „ловот на соседите“ практично започна низ украинските градови . Досега се забележани 29 убиства од одмазда, заедно со уште 13 обиди за атентат во кои некои цели беа ранети .

Можеби ќе ти се допаѓа
My Blog