САД и Русија се договорија околу нафтата! Ќе ја осиромашат Европа како никогаш до сега! Во Македонија нафтата ќе достигне и над 200 денари оваа зима

May be an image of text that says 'The New Hork Times SUBSCRIBE NOW LOG IN 3 hours ago Updated 2 minutes ago Daily Business Briefing ·OPEC and Russia agree to cut oil production by 2 million barrels a day. Led by Saudi Arabia, the oil cartel OPEC Plus pledges to reduce output by 2 million barrels a day.'
САД и Бајден имаат план да стават ембарго на тргување со руска нафта до крај на годинава, а на почеток на наредна да стават и ембарго на тргување со деривати од руска нафта.
За да не рипне цената од помалата понуда, САД и Бајден ги притискаа земјите извознички на нафта (ОПЕК) да го зголемат производството.
Наместо тоа од пред три саата Њујор тајмс известуваат дека земјите извознички на нафта + Русија договориле кратење на производството на нафта за 2 милиона барели на ден. Или во превод, среден прст.
Во превод помалку нафта на пазар, автоматски поголема побарувачка и поголема цена. Сега цената е околу 90 долари барел, се проценува дека зимава може да оди и до 200. Во превод ако сеа ви иде скапо горивото, ви следува гадно изненадување.
Европа, а и ние со неа, допрва ќе го плаќаме цехот што сме амерички пиуни.
Скапо е да се биде американ бич.
ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа