Вечерва во Херсон русите ги уништија тенковите кои Македонија ги донираше на Украина

275

При напад на руската армија во Херсон уништени се воени возила БТР-70.

Според веста споделена на телеграм каналот „Милитарист“ уништен е голем број на возила кои биле донирани од други земји, а согласно нивните информации 50 од БТР-70 возилата биле донација испратена од Македонија.

Ове возила биле донирано дадени на користење на Херсонската вооружена група.

С
Можеби ќе ти се допаѓа
My Blog