Џамбаски: Македонско малцинство во #Бугарија немало, нема и нема да има !! Сепак, има материнари што ќе се продадат се за некој денар. И тие го прават тоа! Интересно е што според анкетните листови не се откажале од државјанството на државата, за која велат дека ги „репресира“, ниту пак изразиле желба да станат државјани на Северна #Македонија

Ангел Џамбаски · !! ️

Македонско малцинство во #Бугарија немало, нема и нема да има !! Сепак, има материнари што ќе продадат се за некој денар. И тие го прават тоа. Некако ги разбирам, очигледно паднаа во апстиненција. Но, нема да дозволиме со своето присуство да го извалкаат херојскиот #Благоевград. Пороците се лоша работа, најмногу затоа што можат да ја натераат личноста да направи компромис за себе и за своите вредности. Меѓутоа, некои луѓе се толку обземени од нивните пороци што се подготвени да го вратат мајчиното млеко и да плукаат по својата татковина. Такви се малкуте, но за сметка на овие страшно досадни Македонци во Бугарија. Овие врвни шампионски навивачи околу две децении плукаат по својата татковина. Се демантираат себеси и својата држава за некој друг денар од # Скопје. Се разбира, отсекогаш сум верувал дека таквите трговци на мало не заслужуваат никакво внимание. Сепак, нивната следна провокација треба да предизвика праведен гнев во секое срце што ја сака Бугарија. Оваа група ќелии реши да отвори клуб во Благоевград. Очигледна провокација на Скопје, со цел повторно да се мобилизира еден минибус платен во Бугарија за да ја предаде својата држава. Интересно е што анкетните листови не се откажале од државјанството на државата, за која велат дека ги „репресира“, ниту пак изразиле желба да станат државјани на Северна #Македонија. Причините се јасни. #НеПредавайМакедонија · Видете го оригиналот  ·

 

ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа