Министерството за одбрана на Руската Федерација покажа снимка од уништување на украинската воена опрема од танкери на Пацифичката флота. Видеото е објавено на каналот Телеграм на агенцијата.

„Екипи на беспилотни летала, кои работат во тесна соработка со Маринскиот корпус, открија тенкови на вооружените сили на Украина кои се движат во шумскиот појас“, се вели во записот.

Непријателот веднаш нападнал два тенкови Т-80БВ и маринци БМП-3, но за време на ангажманот руски тенк со директен оган погодил украинско борбено возило.