Медведев: Русија се прероди

42
Заменик-претседателот на Советот за безбедност на Русија Дмитриј Медведев го коментираше вклучувањето на четири нови региони во Русија
Вистината триумфира! Голема Русија повторно се роди!“, напиша Медведев на својот канал Телеграм.
На 30 септември, рускиот претседател Владимир Путин потпиша договор за вклучување на четири поранешни региони на Украина во Руската Федерација – регионите Керсон и Запорожје, Народна Република Доњецк и Народна Република Луганск.
Документите ги потпишаа и раководителите на новите субјекти: Денис Пушилин (ДПР), Леонид Пасечник (ЛПР), Евгениј Балицки (регион Запорожје), Владимир Салдо (регион Керсон).
Можеби ќе ти се допаѓа
My Blog