Руски напаѓачки авион Су-25 зададе силен удар од екстремно мала надморска височина врз позициите на вооружените сили на Украина, пренесуваат светските публикации.

Кога украинската војска се обидува да заземе еден од населените центри, веројатно во регионот Керсон, руски јуришен авион Су-25 уништува голем дел од силите на ВСУ со само четири бомби.

Ударот е снимен од беспилотно летало, кое можеби ја следело групата украински војници кои решиле да се пробијат.

На видеото се гледа како јуришниот авион Су-25 почнува да се приближува до целта и фрла четири бомби одеднаш. Детонирањето на бомбите и директниот удар врз опремата на непријателот доведоа до силна експлозија, но сепак авионот успеа да побегне.

Судејќи по ударот во речиси еден момент, можеби е уништена до една чета на непријателот, како и лесно оклопни возила.