Скандалозна јавна објава на профилот на СДСМ Арачиново од каде ги повикуваат сите свои сонародници што сакаат да бидат професионални војници во АРМ да се јават кај партиски шеф.

Партискиот шеф каде треба да се јават тие што сакаат да бидат војници на АРМ е локалниот лидер на СДСМ во Арачиново.

Овој повик е во директна спротивставеност со законот за одбрана и процедурите за прием на војници во АРМ каде е забранета партиска политика и партиски кротериуми за прием на нови професионалци.

Нова вест

Кој и како го држи под контрола лидерот на ДУИ