Артилеријата на „Храбрите“ ги срамнува со земја позициите на украинските нацисти за време на борбите кај Красни Лиман, пишуваат агенциите.

Артилериските екипи заедно со групите на специјалните сили открија и уништија украински борци кои се подготвуваа да направат нов контраофанзивен обид во правец на Лиман.