„МЕГА-ТОРПЕДО“ во нуклеарните сили на руската армија: Вака изгледа ОРУЖЈЕТО НА ПУТИН, кое може да предизвика ЦУНАМИ (ВИДЕО)

147
Се тврди дека ова оружје е најмоќното средство на Путин и се користи како повеќенаменски борбен систем.– Експлозијата на оружје од 50 мегатони во крајбрежните води ќе предизвика земјотрес и цунами високо 100 метри. Десетици тони морска вода што ќе биде разнесена од експлозијата ќе паднат на брегот во форма на радиоактивен испад – предупредува физичарот Рекс Ричардсон, истражувач на нуклеарно оружје.