Украина загуби повеќе од сто илјади луѓе загинати и ранети, изјави Шојгу

65

Министерот за одбрана Шојгу: Украина загуби повеќе од сто илјади мртви и ранети

РИА вести. ШОИГУ: ЗАГУБИ ВО УКРАИНА – ПОВЕЌЕ ОД 100 ИЛЈАДИ ЛУЃЕ ЗАГИНАТИ 61.207, 49.368 ранети