Силни експлозии во Никопол: руската армија напаѓа (ВИДЕО)

8,734
Силни експлозии во Никопол: руската армија напаѓа (ВИДЕО) |  Руска пролет

Ноќта на 21 септември, руската армија изврши серија напади врз цели во Никопол, од каде вооружените сили на Украина ги напаѓаат Енергодар и нуклеарната централа Запорожје.

Експлозии грмат во Никопол – Украинската воздушна одбрана повторно потфрли во својата задача.

Два града во регионите Днепропетровск и Запорожје – Никопол и Енергодар се разделени со реката Днепар.

Од украинските официјални информации за уништувањето сè уште не се добиени.