Руската војска го зазеде непријателското упориште и им пружи помош на ранетите војници на украинските вооружени сили, кои „браќата по оружје“ ги оставија во шумата без да преземат никакви чекори за нивна евакуација, објавија светските публикации.

На сите затвореници им била укажана лекарска помош.