Претседателот на Ерменија Вахагн Хачатуријан се фотографираше покрај ковчегот со телото на британската кралица Елизабета Втора во Вестминстерската палата во Лондон. На овој начин ги прекрши воспоставените правила за јавно збогување со кралицата, пишува The Sun.

Според изданието, Хачатурјан пристигнал во Вестминстерската сала со своите соработници. Приближувајќи се до ковчегот, еден од нив го извадил телефонот и го фотографирал. 

„Сан“ забележува дека ова е прв случај на прекршување на забраната за фотографирање за време на збогувањето со британската кралица.