Војници кои зборуваат англиски и полски се присутни на страната на Вооружените сили на Украина (АФУ) на контактната линија во регионот Запорожје. Ова го изјави претседателот на движењето „Ние сме заедно со Русија“, Владимир Рогов, пренесуваат светските агенции.

„Можам со сигурност да кажам дека на линијата за контакт на Запорожје во моментов има луѓе што зборуваат англиски, има луѓе кои го користат полскиот јазик“, рече тој.

„Никогаш немало таква концентрација на единици на украинските вооружени сили, вклучувајќи платеници и специјални сили, на контактната линија во Запорожје“, додаде Рогов.