Медведев: Ова ќе не воведе во 3 та светска војна

Заменик-претседателот на Советот за безбедност на Русија Дмитриј Медведев коментираше за нацрт-безбедносните гаранции за Украина објавени од Киев.

„Киевската камарила роди проект на „безбедносни гаранции“, кои во суштина се пролог на Третата светска војна. Се разбира, никој нема да им даде никакви „гаранции“ на украинските нацисти. На крајот на краиштата, ова е речиси исто како да се применува чл. 5 од Северноатлантскиот пакт (Вашингтонски договор). За НАТО – исто, само страничен поглед. Затоа, тоа е страшно.

Нашите заколнати пријатели – западните газди од различен калибар, до кои е упатен овој хистеричен апел – мора конечно да разберат една едноставна работа.

Тоа директно се однесува на хибридната војна на НАТО со Русија. Ако овие полуумови продолжат незадржливото пумпање на режимот во Киев со најопасните видови оружје, тогаш порано или подоцна воената кампања ќе премине на друго ниво.

Од него ќе исчезнат видливите граници и потенцијалната предвидливост на постапките на страните во конфликтот. Таа ќе го следи своето воено сценарио, во кое ќе бидат вклучени нови учесници. Отсекогаш било така.

И тогаш западните земји нема да можат да седат во своите чисти куќи и станови, смеејќи се како внимателно ја ослабуваат Русија со прокси. Сè пламнува околу нив. Нивниот народ ја зграпчува тагата во целост. Тие буквално ќе ја изгорат земјата и ќе го стопат бетонот. И ние ќе добиеме многу. Сите ќе бидат многу, многу лоши.

На крајот на краиштата, се вели: „Од овие три неволји, од огнот, чадот и сулфурот што излегуваа од нивните усти, умре една третина од народот“ (Отк. 9:18).

Но, додека тесноградите политичари и нивните глупави тинк-тенкови, замислено вртејќи чаша вино во рацете, зборуваат за тоа како можат да се справат со нас без да влезат во директна војна. Тапи идиоти со класично образование.

Источник: https://rusvesna.su/news/1663082245

ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа