Војниците од баталјонот „Бурја“ од 102. полк од 150. дивизија на руската армија покажуваат како напредуваат во Маринка, пренесуваат светските медиуми.

Тие дејствуваат професионално, користат современи методи на борба. Тие исто така активно користат беспилотни летала и друго модерно оружје.