ХАЗИН: Морничавата тајна што сите ја кријат – Еве зошто ја бомбардираат нуклеарната централа Запорожје

508

Економистот Михаил Хазин изјави дека украинските власти многу добро знаат што се чува во тајност во нуклеарната централа Запорожје.

Според него, на територијата на нуклеарната централа има залихи на плутониум за оружје, од кои е можно да се направи нуклеарна бомба. Според експертите, или Украинците сакале сами да го направат, или материјалот за неговата изградба сакале да го префрлат на Турците.

Токму затоа што украинската страна навистина не сака да се разјасни и објави оваа околност, како што забележува Хазин, вооружените сили на Украина веќе неколку дена се обидуваат да предизвикаат нуклеарна експлозија во „Запорожје“ за сето тоа да го уништат.

Според експертот, постои причина да се верува дека ова оружје плутониум припаѓа на Франција.

Можеби ќе ти се допаѓа
My Blog