Објавена е снимка од скршена тенковска колона на украинските вооружени сили кои учествуваат во офанзивата во регионот Високополе-Потемкино во насока Керсон, пренесуваат светските публикации.

Машините се Т-72 од полско производство и се дел од офанзивата на ВСУ против Керсон.