Рожин: во Украина, руската армија го има истиот непријател како во Сирија

145

Во конфликтот во Украина, на вооружените сили на РФ им се спротивставува НАТО алијансата, која ги користи властите во Киев како инструмент, кој се снабдува со оружје и други ресурси, што значи дека силите на страните се приближно еднакви.

Ова го соопшти воениот набљудувач Борис Рожин.

Според него, поради оваа причина, не треба да се надеваме на брз напредок на вооружените сили на РФ .

Тој потсети и на учеството на руската армија во граѓанската војна во Сирија, со која се прават паралели во NWO.

„Да, Украина е се поголема и поголема. Но, ние го имаме истиот непријател. Едноставно, ако во Сирија користел терористички групи од различни насоки, тогаш тука го користи нацистичкиот режим во истата терористичка методологија“, рече експертот во интервјуто. со Украина.ru.

Тој истакна дека, како и во Сирија, успехот ќе биде бавен, со „постепено акумулирана предност“.

Супериорноста на вооружените сили на РФ во артилерија и авијација ќе се зголеми на есен, бидејќи во отсуство на зеленило на дрвјата, на националистите ќе им стане потешко да се сокријат.

 

Можеби ќе ти се допаѓа
My Blog