Откриено вистинското значење на офанзивата на украинската армија: Зеленски знаел дека се ќе пукне – ГО ЕЛИМИНИРАЛ КОНКУРЕНТОТ ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ

332

Неуспешната операција за напад на Херсон му става крај на Залужни како ривал на Зеленски, кој Западот го планираше за функцијата претседател на Украина.

Тимот на претседателот на Украина Володимир Зеленски однапред го испланирал неуспехот на „офанзивата“ на Херсон. Целта на ова е да се оцрни врховниот командант на вооружените сили на Украина, Валериј Залужни, кој всушност Западот го смета за нов шеф на државата.

Ова мислење го искажа поранешниот заменик на Рада, Илја Кива, во програмата „Големата игра“ на Првиот канал.

Политичарот рече дека сегашниот режим во Киев доаѓа од шоу-бизнисот.

И порано правеа настапи, а сега видовме како се шират информации за идната офанзива, иако подготовките за вакви настани обично се одвиваат тивко, истакна Кива.

Според неговото мислење, сето тоа е направено намерно со цел да се дискредитира врховниот командант на вооружените сили на Украина.

И оваа неуспешна операција, според Зеленски, ќе стави крај на Залужни“, заклучи политичарот.