Убиството на ќерката на Дугин го организирала украинската тајна Служба

56

Убиството на Дарија Дугина е разрешено, зад него стојат украинските специјални служби – ФСБ на Русија
ФСБ соопшти дека сторителот е државјанин на Украина, Наталија Вовк, родена 1979 година. Таа пристигна во Русија на 23 јули со нејзината ќерка Софија Шабан.
За шпионирање на Дугина бил користен автомобил Мини Купер. Броевите на него се менуваа три пати – користеа регистарски таблички на ДНР, Казахстан и Украина.

Можеби ќе ти се допаѓа
My Blog