„ЧЕКААТ ДА ПАДНЕ УКРАИНА“ Украинскиот министер лут на западните колеги, посебно го иритира едно прашање

205
Некои западни земји чекаат Украина да се предаде за сите проблеми сами да се решат, изјави украинскиот министер за надворешни работи Дмитриј Кулеба.

– Министрите за надворешни работи често во интервјуа и разговори ме прашуваат: колку можеш да издржиш? Наместо да прашуваме што друго треба да се направи за да се победи во најкраток можен рок – изјави Кулеба во интервју за украинскиот новинар Дмитриј Гордон.

Тој додаде дека постои чувство дека сите чекаат да падне Украина и дека проблемот сам ќе исчезне.

Можеби ќе ти се допаѓа
My Blog