Путин: На САД им требаше војна затоа украинците ги користат како топовско месо

118
Од порака на Владимир Путин до учесниците и гостите на X Московската конференција за меѓународна безбедност.
📌 «САД и нивните вазали грубо се мешаат во внатрешните работи на суверените држави: организираат провокации, државен удар, граѓански војни.За да ја задржат својата хегемонија, им требаат конфликти. Затоа ја подготвија судбината на топовското месо за народот на Украина, го спроведоа „антирускиот“ проект, ги затворија очите пред ширењето на неонацистичката идеологија, на масакрите на жителите на Донбас, пумпаа и продолжуваат. да го пумпа режимот во Киев со оружје, вклучително и тешко.Под овие услови, решивме да спроведеме специјална воена операција во Украина во целосна согласност со Повелбата на Обединетите нации».
Можеби ќе ти се допаѓа
My Blog