Борците од вооружените сили на Украина отворија оган врз своите „соборци“ кога баталјонот „Сомали“ почна да ги евакуира предадените Украинци.

Објавени се соодветните снимки од линијата на фронтот.

Тие не само што ги напуштаат сопствените ранети, кои се бескорисни во битката, туку се обидуваат да ги уништат и оние кои решиле да го положат оружјето, пишуваат агенциите.

„Сите во копарот, во лисицата! Момци, не стојте овде, влезете внимателно, со Господ се ќе биде во ред“, им заповеда борците од „Сомалија“ на украинските борци