Киев даде команда да се повлечат локалните администрации од Запорожје и Николаев

An aerial view shows residential buildings that were damaged during Ukraine-Russia conflict in the southern port city of Mariupol, Ukraine April 3, 2022. Picture taken April 3, 2022. Picture taken with a drone. REUTERS/Pavel Klimov TPX IMAGES OF THE DAY
40

Кабинетот на претседателот на Украина даде команда да се повлечат локалните администрации од градовите Запорожје, Николаев, како и од досега контролираните населби Донбас.

Ова го известува воениот дописник Андреј Руденко.Наредено е да се извадат и воените книшки и уписни канцеларии и сета документација.Воениот дописник јавува дека Володимир Зеленски до Врховната Рада на Украина поднел предлог-закони за продолжување на условите за воена состојба и мобилизација.Новинарот истакна дека ако е на фронтот, „како што лаже Киев“, тогаш нема да биде потребна друга мобилизација.