Русија: Нема веќе простор за преговори за завршување на Војната! Од денес ќе ја видите русија каква што не сте ја гледале досега

430

Русија смета дека војната во Украина наводно ја поминала „точката од која нема враќање“ и дека брзиот крај на конфликтот сега е невозможен.

Ова го пренесува РБЦ-Украина, повикувајќи се на изјавата на Леонид Слуцки, претседател на Комитетот за меѓународни прашања на Државната дума на Русија, цитирана од „ Интерфакс “.

„Специјалната воена операција“ веќе ја помина својата точка од која нема враќање. Ќе продолжи, без какво било сомневање“, изјави официјален претставник на земјата агресор.

Тој потсети и на еден од главните наративи на руската пропаганда дека Москва е наводно подготвена за дипломатија, но позицијата на Русите во преговорите „ќе биде многу поостра отколку што беше“.