Од 3ца бугари во Бугарија 2-ца се македонци

Потеклото на блгарите
Ни бугарите не се бугари а камо ли пак македонците да бидат бугари. Ни бугарскиот јазик не е бугарски. Како? Па многу лесно. Монголско Татарско Турските племиња што доагат од задкарпатите се правите бугари. Тие најпрво доагаат околу реката Волга од каде што и го добиваат името волга волгар болгар бугар блгар. Потоа одат јужно и ги освојуваат териториите околу црното море во денешна блгарија. Така да правите блгари се татари жолта раса, ханови аспарух крум и компанија кој се мешат со белците пред се Тракијците. А кои се Тракијците па едно од 12те Македонски племиња наши браќа Македонци. Тракија една од 16те провинции на Филип II Македонски обединувачот на македонските родови во првата држава царство на европа. Во денешниот состав на бугарија од 1913 год е и окупираниот дел на Пиринска Македонија со 80% од населението тогаш Македонско. Плус преселбите на население со грција кога доагат уште неколку стотици илјади Македонци во бугарија заради грчкиот геноцид врз Македонците. Кога ќе се собере Тракијците кои се попотекло Македонци од Филипа и Македонците од Пиринска и миграциите од Егејска Македонија со одринско тогаш бројот на Македонско население во Бугарија е 2/3 т.е од 3ца блгари 2ца се Македонци со македонски корен. Денешните блгари само името го зеле од блгарите и тие самите не се блгари. Сосема е мал бројот на татарите што дошле и загосподариле со овие простори и се словенизирале со староседелското население ја примиле нивната култура обичаи, писмо, јазик и христијанство. Од кого? Па од Македонците многу јасно. Кој бил тука пред нив ако не Македонците со култура, со писмо со јазик, со коренот на словенството со јазикот од околината на Солун Древно Македонскиот јазик основа за сите словенски јазици. И ден денес во црквите бугарите и србите пејат на древно македонски словенски јазик. Од Охридската Патријаршија овие нови цркви го примат христијанството. Така да ако се бугари зошто не зборат на татаро монголско турски јазик какви што се правите бугари туку на словенски т.е македонски јазик. Вистината е таја. Се друго кај нив е базирано на фалсификати. Бугари не се ни бугарите. Јазикот не им е бугарски туку Македонски тие зборуваат само на дијалект. За што не обвинуваат нас токму тоа се тие. Не обвинуваат за геноцид а токму тоа го правеа за втора светска кога беа фашисти и со окупацијата на Пиринска Македонија 1913год. Не обвинуваат дека ние сме немале јазик а пеат на древно македонски во црквите нема древно словенски јазик само древно македонски. Нема бугарски јазик бидејки ако има ке беше татарски минголско турски а не дијалект на македонскиот како што е сегашниот. Не обвинуваат дека биле мајка црква а тие се бебе во споредна со Македонската Апостолска Црква Охридска Патријаршија што држеше од Македонија до Москва Русија. Се и дадовме а тие уште сакат да крадат и да се китат со туги перја и заслуги исто како и грците. Ако се бугари правец од зад карпатите и на тој јазик што ќе го најдете таму да зи зборите бидејќи овој ви е само дијалект на Македонскиот јазик. Осознајте се дека сте Македонци и научете малку за Македонија Македонизам.
ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа