Ти се Бисеро Резил за секој работник во културата. Достојна за секој презир од нив. Сабајле, пенкалото во рака и дај си оставка. Може во Бугарија одма ќе те назначат за министер во министерството за глупи…

571
Ти си Бики говно од министер.
Лика и прилика на бугарскиот протокол според неговаата плиткост и монструозност, негова алатка за извршување.
И те најдоа баш со тебе да почнат.
Жено дали имаш грам мозок кажи ми?
Само грам.
Од каков штоф ве кројат во таа малоумната предавничка СДС?
А може си и глупа родена, затоа си во партија?
Не знам.
Многу такви ко тебе, ако не им е партијата ги нема. Не постојат. Партијата ги прави видливи за околината.
Па ти бре, да имаше една книга за уметност прочитано, Хегел, Кандински, Џепаровски, кој и да е…
Една книга да си прочитала Булгаков, Солженицин, Мајаковски, Гогољ,, Чехов…
Една од Орвел, Хаксли, од Кафка или Вајлд, од Керуак Бароуз или Бредбери…
Една песна да си прочитала од Буковски, Плат, Морисон…
Само една…
Немаше да ја истресеш онаа глупост.
Немаше ни да ти падне на памет.
Ти се Бисеро Резил за секој работник во културата.
Достојна за секој презир од нив.
Сабајле, пенкалото во рака и дај си оставка.
Може во Бугарија одма ќе те назначат за министер во министерството за глупи…
Ако имаат такво…
Сигурно ги фасцинираше со твојата глупотија.