СПОДЕЛЕТЕ! Еве кои се двајцата хористи што протестираа затоа што власта ја цензурираше Во Борба за да и угоди на Бугарија

124
Кредит на Александар Методијев за острото око да го забележи во кадарот овој важен миг!
ℹ Протест на хористите, вчера на Гумење! Затоа што ги цензурираа и власта ја исфрли строфата за ,,фашистичката крв” при изведбата на ,,Во борба..”
Цела да е!
Вековит нека е Илинден!
🥁 ВО БОРБА МАКЕДОНСКИ НАРОДЕ
Со векови окованa во пранги,
под ропство пишти Македонија,
појќе не трпиме бесчесни лаги,
во бој последен борци влегоа!
Во борба, во борба, во борба,
македонски народе.
За света народна слобода
со песни и радост се мрее!
Излеговме ние смели партизани,
над нас на Гоце знамето се вее,
во гори, полја и на сите страни,
фашистичка крв насекаде се лее.
Синови сме на нашата татковина,
на илинденските наследници,
строиме живот, слобода, иднина,
за, жени, деца, старци, младинци.
May be an image of 4 people and people standingМожеби ќе ти се допаѓа
My Blog