Да ви се мочам на сите пеачи што пеете цензурирани песни за 700 денари

Да им се мочам на сите пејачи и пеачки што пеат цензурирани песни!
Ах да… За дневница од 700 денари…
Какво е ова смешно објаснување? Пееле друг аранжман?!
Ќе и каже ли некој на оваа певаљкава што се посрамотила за 700 денари дека текстот на песната е скратен – цензуриран! – и тоа нема врска со “аранжманот”…?
Ова е голем скандал и организаторот мора да понесе одговорност.
Но, одговорни се и уметниците. Вистинските македонски уметници не изведуваат цензурирани дела.
Вистински македонски уметници си го знаат текстот на песната “Во борба, македонски народе”.
Како што си го знаат и текстот на нашата химна.
Не им се потребни “аранжмани” за да ги испеат нашите македонски песни громко и од срце.
Голем, голем срам за хорот на МОБ!
ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа