Во Бугарија спремаат протестна нота против Пендаровски за спомување на фашисти во Пелинце? Ова е газење врз протоколот и ќе има последици се закани Ковачев

Денеска не сакав да реагирам негативно. Не би сакал, на денот на нашиот заеднички празник, со кој Бугарија и Северна Македонија ја слават годишнината од нашето заедничко Илинденско-Преображенско востание, повторно да се занимавам со бесмислени етикети и непотребни провокации.
Па, претседателот Пендаровски по којзнае кој пат се докажува како достоен конкурент на опозициските лидери Мицковски и Апасиев на најпопуларниот натпревар во Скопје наречен „Бугарофобија“. Очигледно за него немаат никакво значење европските вредности, пријателството, добрососедството и обврските. Токму на денешен ден, на Илинден, од српскиот манастир „Прохор Пчински“ во Србија, Пендаровски реши повторно да проговори за бугарската окупација, за профашистичката власт во Софија, за Ваташа, за депортацијата на Евреите. Главното за Пендаровски е да не преговара со никого (алудирајќи на Бугарија) за „обновување на империјалистичките концепти од минатите векови“. Додавајќи дека „историската вистина“ – како што тој ја разбира, наследена од времето на Титова Југославија и исполнета со фалсификати и омраза против Бугарите, нема да биде сменета со „никаков протокол и без договор“, тој јасно ни кажува да. ја гледаме работата.
И ние ќе го гледаме, а таквите еклатантни примери на несовесно газење на договорот со протоколите кон него и преговарачката рамка нема да останат без последици за ПКМ.
Пендаровски ги следи стапките на Путин и Вучиќ со аргументите „фашизам“ и „нацизам“.

 

n
s
o
e
p
o
t
r
S
d
a
0
5
r
u
y
6
Y
a
g
0
e
0
9
a
1
g
a
5
h
1
e
l
0
9
c
0
8
1
P
u
7
d
t
0
M
2
:
9
s
1
5
f
a
h
3
t

 

Не ми се искаше днес да реагирам негативно. Не ми се щеше в деня на общия ни празник, с който България и Северна Македония честваме годишнина от нашето, общо Илинденско-Преображенско въстание, да се занимаваме отново с безсмислени етикети и ненужни провокации.
Е, президентът Пендаровски за сетен път се доказва за достойна конкуренция с опозиционните лидери Мицковски и Апасиев в най-популярното състезание в Скопие, наречено “българофобия”. Очевидно европейските ценности, приятелството, добросъседството и поетите ангажименти нямат никакво значение за него. Точно на днешния ден, на Илинден, от сръбския манастир “Прохор Пчински” в Сърбия, Пендаровски реши да говори отново за българската окупация, за профашисткото управление в София, за Ваташа, за депортацията на евреите. Основното за Пендаровски е да не се преговаря с никой (намеквайки за България) за “възстановяване на империалистически концепции от миналите векове”. Добавяйки, че “историческата истина” – такава, каквато я разбира той, наследена от времето на Титова Югославия и изпълнена с фалшификации и омраза срещу българите, няма да се промени от “никакъв протокол и никакъв Договор”, той ясно ни казва да си… гледаме работата.
И ние ще си я гледаме и такива крещящи примери за безогледно потъпкване на договора с протоколите към него и на преговорната рамка няма да останат без последици за РСМ.
Пендаровски върви по стъпките на Путин и Вучич с аргументите за “фашизъм” и “нацизъм”.
ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа