Нова експлозија на Лавров го тресе светот: Храната не поскапе поради војната, еве што правеше Западот

1,029

Рускиот министер за надворешни работи, Сергеј Лавров ја посети Африка и зборуваше за поскапувањето на храната.

Лавров ги обвини САД и Европската унија (ЕУ) за зголемувањето на цените и кажа дека неколку африкански земји се најпогодени од недостигот на храна.

Министерот смета дека САД и ЕУ се виновни за зголемување на цените поради нивните политики и складирање храна за време на пандемијата на ковид-19.

Ситуацијата во Украина негативно се одрази на пазарите на храна, но не поради руската специјална операција, туку поради неадекватната реакција на Западот“, кажа Лавров.

Можеби ќе ти се допаѓа
My Blog