Се уште не ми се верува дека дојде време Сдсм да поддржува менување на споменици и историски учебници во врска со улогата на Бугарија во Македонија за време на Втората светска војна, а Вмро Дпмне (заедно со Милошовски) да се повикува на партизанското минато на нашата татковина, да го лиже она што го плукал за Блаже Конески и да ја пее „Бела чао“!

Ех, што прават од човека власта и желбата по неа – коментира Павловска Данева