УНИШТЕНА УШТЕ ЕДНА „Теорија на заговор“! Шведската студија открива дека вакцината на PFIZER ЈА ПРОМЕНИ ЧОВЕЧКАТА ДНК!

Истражувачите во Шведска неодамна објавија алармантна нова студија која покажува дека експерименталната вакцина против mRNA на Pfizer може да ја модифицира ДНК во човечкиот геном.

Потсетиме дека милиони корисници на социјалните мрежи и стотици илјади видеа беа отстранети и окарактеризирани како „Теорија на заговор“ кога се зборуваше за тоа уште пред почетокот на вакцинацијата против КОВИД.

Студијата, која беше објавена во Журналот за клиничка медицина (MDPI), покажа дека РНК SARS-CoV-2 во рамките на вакцината Pfizer може обратно да се инсталира во ДНК на човечкиот геном за само шест часа по изложувањето на вакцината. .

Покрај самообјаснувачките прашања за модификација на ДНК кај луѓе без нивно знаење, промените може да предизвикаат „генотоксични несакани ефекти“, според студијата.

Од студијата насловена како „Интрацелуларна обратна транскрипција на Pfizer BioNTech COVID-19 mRNA вакцина BNT162b2 in vitro во клеточна линија на човечки црн дроб:“

Во студијата се наведува:

„Нашата студија покажува дека BNT162b2 може обратно да се транскрибира во ДНК во клеточната линија на црниот дроб Huh7, и ова може да предизвика загриженост дали ДНК добиена од BNT162b2 може да се интегрира во геномот на домаќинот и да влијае на интегритетот на геномската ДНК, потенцијално посредувајќи ги генотоксични несакани ефекти. ”

МАРИО ЗНАЕ ВО ЖИВО- ОВА САКАА ДА ВИ ГО СКРИЕАТ- Се случи нешто што ќе НИ ЈА ПРОМЕНИ ИДНИНАТА

Истражувачите утврдиле дека mRNA може да навлезе во супстратот на човечките клетки со „висока ефикасност“ откако го набљудувале феноменот што се случува во клетките на човечкиот црн дроб ин витро (во лабораторија). Тие откриле „високо ниво“ на туѓа ДНК во внатрешноста на клетката на црниот дроб по само неколку часа. Имаше и брзи промени во генската експресија во засегнатите клетки.

„Во оваа студија го истражувавме ефектот на BNT162b2 врз човечката клеточна линија на црниот дроб Huh7. Huh7 клетките беа изложени на BNT162b2, а квантитативната PCR беше изведена на РНК извлечена од клетките.

Откривме високи нивоа на BNT162b2 во Huh7 клетките и промени во генската експресија на долго прошаран нуклеарен елемент-1 (LINE-1), кој е ендогена реверзна транскриптаза.

PCR на геномската ДНК на Huh7 клетките изложени на BNT162b2 амплифицираше ДНК секвенца единствена за BNT162b2. Нашите резултати укажуваат на брзо воведување на BNT162b2 во клеточната линија на човечки црн дроб Huh7, што доведува до промени во изразувањето и дистрибуцијата на LINE-1.

Исто така, покажуваме дека BNT162b2 mRNA е обратно транскрибирана интрацелуларно во ДНК веќе 6 часа по изложувањето на BNT162b2…

… BNT162b2 влегува во Huh7 клетките на човечкиот црн дроб со висока ефикасност“.

Шокантните резултати од оваа студија целосно се контрадикторни со она што таканаречените „експерти за јавно здравје“ го тврдат со месеци – дека експерименталните mRNA вакцини не можат и нема да ја модифицираат ДНК на луѓето.

ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа