Од почеток Бугарија и албанските политички партии се заедно во разбивањето на македонскиот народ. Само се чудам како безрбетниците од СДС не сфаќаат во каква катастрофа го туркаат својот народ. Гго потпишете ли она француско гомно сервирано од Бугарите, за дваесетина години од денес вашите деца ќе мислат дека се Бугари.

270
Од почеток Бугарија и албанските политички партии се заедно во разбивањето на македонскиот народ.
Да немате дилеми.
Па едвај дочекаа да ни вратат мило за драго, за она време кога немаа шанса да чепнат во македонството.
Затоа престанете да апелирате за милост и разум кај албанските партии кај нас.
Ќе потпишат со радост за бугаризација на Македонците.
Ќе има тука и таму некој од нив малку ќе ни го прави ќефот како му е жал, како не е убаво тоа што ни се прави, но, големата слика е таа.
Само се чудам како безрбетниците од СДС не сфаќаат во каква катастрофа го туркаат својот народ.
Гго потпишете ли она француско гомно сервирано од Бугарите, за дваесетина години од денес вашите деца ќе мислат дека се Бугари.